Home » Hvad koster et online lån?

Hvad koster et online lån?

Online lån har fået et dårligt ry, for ay være unødvendigt dyre, men er det egentlig bare en myte? Lad os se lidt nærmere på, hvad der rent faktisk afgør prisen på et online lån, og på hvordan man finder det billigste. 

Hvad afgør prisen på et online lån?

Det der først og fremmest afgører prisen på et online lån, er hvor meget sikkerhed banken eller lånestedet har i dit lån. Det er også derfor banklån i en fysisk bank kan være lidt billigere end onlinelån, de sætter nemlig meget høje krav til låntager, og kræver som regel også sikkerhed, for det lån du ansøger om.  Det vil sige, at man skal sætte værdigenstande i pant som sikkerhed for lånet. Det er dog ikke altid tilfældet online. Online så handler det som regel m lån uden sikkerhed, og det er for at gøre lån mere tilgængelige, men også for at give dig større frihed. Når der er tale om banklån med sikkerhed, skal man tit fortælle, hvad man skal bruge sit forbrugslån til, og derfor er der mange der i stedet vil betale lidt mere, men så kunne disponere de penge man har lånt som man selv ønsker. Der er med andre ord ingen der blander sig, når man låner penge uden sikkerhed online. til gengæld, er det lidt dyrere, fordi bankene skal sikre sig en form for sikkerhed på andet vis. Onlinelån har derfor gerne højere renter og udgifter, end det traditionelle banklån har.

Om et lån er med eller uden sikkerhed, kan altså bidrage til at påvirke prisen på dit onlinelån.

Konkurrence er en vigtig faktor

Det ændrer dog ikke på det faktum, at det er meget billigere, tryggere og gunstigere at låne penge online nu,  end det var for kun få år siden. Nu er der flere lån at vælge mellem, og mange af dem stræber efter at efterligne de store banker og andre seriøse aktører. Derfor er der meget konkurrence på lånemarkedet, og det er gode nyheder for dig. Det fører nemlig til at lånestederne kæmper om at få dig som kunde, derfor konkurrerer de om at kunne tilbyde de bedste lån til den laveste pris, for at tiltrække flest mulige kunder. Derfor er det også blevet gunstigere at låne online nu, end da lånebranchen fik etableret sit dårlige ry for nogle år siden.

Det er dermed ikke sagt at alle lån er billige. Der findes mange lån at vælge mellem, og det er altid en god ide at sammenligne flere lån, inden man vælger det lån man vil tage. Det kan man for eksempel gøre på Online-Lån.dk.